Ruta dels Castells del Doll (BTT)

Tipus: BTT
Dificultat: Baixa
Total recorregut: 26,5 km
Punt de partida i arribada: Guissona
Mereixen una parada:
Guissona
Castell de Florejacs
Castell de les Sitges

Descripció:

La Ruta dels Castells del Doll discorre entre la Plana de Guissona i els relleus de planells, tossals aïllats i amples depressions que s’obren cap al riu Sió i la vila d’Agramunt corresponents a l’antic terme de Florejacs.

Després de visitar l’església de Santa Maria de Guissona, consagrada l’any 1099 i reconstruïda al segle XVIII en estil neoclàssic, la plaça Major porticada i els carrers enllosats del nucli antic, la millor sortida de Guissona és a través del Portal de l’Àngel, el més important dels vestigis de l’antiga muralla medieval de la vila.

Els dos elements més destacats d’aquesta ruta són els castells de Florejacs i de les Sitges.

De tornada a Guissona, la ruta passa prop de l’obra de Fluvià, mig castell i mig palau que havia de ser residència del bisbe d’Urgell Pere de Cardona. Els treballs, però, es van aturar al segle XVI.

Cal recordar que el terme de Torrefeta i Florejacs posseeix 5,88 ha del PEIN de la Vall del Llobregós, una de les zones guixenques més ben conservades de la Depressió Central Catalana.

- OFERTES -

ALLOTJAMENT EN HABITACIÓ DOBLE
ESMORZAR
COPA DE BENVINGUDA
*Música en directe dissabtes segons programació

140€ / nit

RESERVAR SPA PER A DUES PERSONES
Per gaudir de l’Spa, cal fer una reserva prèvia mitjançant una trucada al telèfon 97 355 65 22 o un correu electrònic a info@elforndefreixenet.com
(servei no inclòs en el preu de la reserva de l’habitació)

En El Forn te ofrecemos una estancia inolvidable